Dr. Turi PROTEIN FORMULA | Hogy vidd be a fehérjét?

PROTEIN FORMULA

Miért fontos hogyan viszed be a fehérjét?

Sportoláskor a fehérjebevitelt növelni kell, mert az alakformáláshoz, fogyáshoz, sporttevékenységhez fehérje dús táplálékra van szükség. Fontos megnéznünk, milyen módon juttathatjuk szervezetünkbe ezt a fehérjemátrixot, hogy az maximálisan hasznosuljon.

Az idegsejteknek, a mellékvese velőállományának, és a vörös vértestek működéséhez nélkülözhetetlen a glükóz. A glükózt testünk a glükoneogenezis-nek nevezett folyamat átlal elő tudja állítani fehérjéből. Ha tehát csak fehérjét viszünk be szervezetünkbe az glükózhiányt idézhet elő, ennek hatására beindul a glükoneogenezis és a bevitt fehérje egy része cukorrá alakul, így nem tud hasznosulni.

Izolátum formájában szedett fehérje azon kívül, hogy megterheli a májunkat, ilyen relatív glükóz hiányt okozhat, melynek hatására ez a folyamat könnyen végbe mehet.

A fehérje koncentrátumok könnyen felszívódó szénhidrát tartalmuk miatt leállíthatják szervezetünk alapvető energiatermelő folyamatait.

A fehérje mátrixot az ideális hasznosulás érdekében lassan felszívódó, alacsony glikémiás indexű szénhidráttal kell a szervezetbe juttatnunk. Az ideális hasznosulást a Dr. Turi Protein Formula esetében az alacsony, 26-os glikémiás indexű bio-árpacsíra biztosítja.

További veszély, hogy az aminosavakat a gyomor savas közege denaturálhatja, így csak 15-20 százalékban tudnak hasznosulni. A Dr. Turi Protein Formulában lévő vízben oldható rostok a beta-glükán és a glükomannán viszont megvédik az aminosavakat a denaturálódástól, így veszteség nélkül képesek felszívódni a tápcsatornából.

A Dr. Turi Protein Formula tartalmaz hozzáadott magnéziumot. Az árpacsírában a csírázás során pedig megháromszorozódik a B6 vitamin mennyisége. A magnézium és a B6 vitamin együttesen szükséges az aminosavak felszívódásának biokémai folyamataihoz.


Mi a rostok szerepe az aminosavak felszívódásában? >>>

VITA OPTIMA KFT.
 
+36 1 445 46 80
+36 20 379 79 00
info@proteinformula.eu

proteinformula.eu   -   A maximális hasznosulású Formula