Dr. Turi PROTEIN FORMULA | Szénhidrátok szerepe

PROTEIN FORMULA

Szénhidrátok szerepe az alakformálásban

A főként az USA-ból kiinduló nemzetközi kutatások ellentmondásosak a témában, összességében szénhidrát imádó, koleszterintől és a zsíroktól rettegő fő vonulatot figyelhetünk meg. Több táplálék-kiegészítő tartalmaz gyorsan felszívódó szénhidrátokat, melyeknek az energiát adó, inzulinszint emelő, az izmokat bedurrantó jótékony hatásait emelik ki. Ezzel szemben mi azt látjuk, hogy az utóbbi 500 évben a gyorsan felszívódó szénhidrátok 200-szoros növekedése étrendünkben már mérgező dózis. 50 év felett minden második emberben lehet valamilyen mértékű inzulinrezisztenciát kimutatni, melyet a cukorbetegséget megelőző állapotnak neveznek.

A könnyen felszívódó szénhidrátok a testi egészség rovására látnak el energiával, úgy hogy mindeközben szervezetünk alapvető energiatermelő mechanizmusait mellőzik. Ennek következtében energiaszegények vagyunk, kitartásunk csökken.

A hatékony alakformálást és a növekvő sportteljesítményt csak alacsony glikémiás indexű szénhidrátok fogyasztásával érhetjük el, de még az alacsony glikémiás indexű szénhidrátok mennyiségét is optimális mértékig korlátozni szükséges.

A Dr. Turi PROTEIN FORMULA kitűnő választás, mivel alacsony 26-os glikémiás indexe, 31%-os szénhidrát- és adagonként 25g fehérjetartalma sportoláshoz ideálisnak tekinthető.

A Dr. Turi PROTEIN FORMULA lassan felszívódó szénhidráttartalma biztosítja az idegsejteknek, a mellékvese velőállományának, a vörös vértesteknek a működéshez szükséges nélkülözhetetlen glükózt.

Mivel a Dr. Turi PROTEIN FORMULA vércukrunkat stabilan alacsonyan tartja, kevés inzulin termelődik, nem kell félnünk attól, hogy a magas vércukorszint miatt kialakuló magas inzulinszint hájhurkáinkat növelő hatása alakformálásunkat meghiúsítja.


 

Miért az árpacsíra? >>>

VITA OPTIMA KFT.
 
+36 1 445 46 80
+36 20 379 79 00
info@proteinformula.eu

proteinformula.eu   -   A maximális hasznosulású Formula