Dr. Turi PROTEIN FORMULA | Vércukorszint szerepe

PROTEIN FORMULA

Miért fontos a glikémiás index és a vércukor?

Nézzük meg az alakformálást könnyen felszívódó, magas glikémiás indexű szénhidrátok fogyasztásakor.

Az ábrán látható, hogy a könnyen felszívódó szénhidrátok jelentősen megemelik a vércukorszintet, ezáltal sok inzulin termelődik, ami a felesleges cukrot glikogénné és hájhurkáinkat növelő zsírrá alakítja. Ilyenkor az alakformálás, vagy fogyás kudarcot vall.

Ugyanez igaz ilyenkor energiaszintünkre. Könnyen felszívódó szénhidrátok fogyasztásakor megemelkedik a vércukorszint, ezért az inzulintermelődés is jelentős lesz. Energiával teltnek érezzük magunkat, ami csak rövid ideig tart, mert pár óra múlva a termelődött nagy mennyiségű inzulin a normális vércukorszint alá csökkentheti vércukrunkat. Ez gyengeséget, izzadást, rossz közérzettet okoz, amit hipoglikémiás állapotnak nevezünk. Az így kialakuló hullámzó energiaszint sportteljesítményünket nagymértékben rontja.

A könnyen felszívódó szénhidrátok a testi egészség rovására látnak el energiával, úgy hogy mindeközben szervezetünk alapvető energiatermelő mechanizmusait mellőzik. Ennek következtében energiaszegények vagyunk, kitartásunk csökken.

Alacsony glikémiás indexű szénhidrátok fogyasztásakor ezzel szemben csekély vércukor változás jelentkezik.

Az alacsony vércukorszint beindítja testünk alapvető energiatermelő mechanizmusát, a zsírsavak és a ketontestek oxidációját, mely folyamatot a Formulában lévő Acetyl-L-Karnitin támogat. Ez az alapvető energiatermelő mechanizmus szolgáltatja az energiát szívünk és izmaink számára.

A zsírsavak és a ketontestek oxidációja oly mértékben tölt fel bennünket energiával, hogy az Acetyl-L-Karnitin fogyasztását lefekvés előtt nem ajánlják, mert a magas energiaszint gátolja az elalvást.

A Dr. Turi PROTEIN FORMULA fogyasztásakor lapos vércukor görbe képződik.


Szénhidrátok szerepe az alakformálásban >>>

VITA OPTIMA KFT.
 
+36 1 445 46 80
+36 20 379 79 00
info@proteinformula.eu

proteinformula.eu   -   A maximális hasznosulású Formula